Следвайте ни

Турска туристическа агенция предлага екскурзия с ваксинация до Русия

viber icon

Близо 100 държави в света са в очакване да получат ваксини, тъй като не стигат за всички желаещи. Точно тази ситуация използват някои туристически агенции, които организират специални екскурзии за ваксиниране.

Такава има в Турция, която предлага пътуване до Русия за тези, които не искат да чакат реда си за ваксинация в страната, съобщава турският всекидневник Хюрийет .

Според информацията, програмата включва двукратно посещение в Москва, в интервал от 3 седмици, настаняване, полети и ваксинация. След получаване на втората доза от Спутник V се издава ваксинационен сертификат. 

„Цената за пътуването до Москва е 1099 евро. При закупуване на туристическия пакет, клиентът получава два билета за двупосочно пътуване от Истанбул до Москва. Там има по 2 нощувки с настаняване в четиризвезден хотел за двете пътувания. Ако трябва да се получи виза, е необходима многократна виза, тъй като ще бъдат направени две пътувания до Русия. Таксата за това е 220 долара.  Ваксинациите се правят веднага щом пристигнете в Москва, в клиниката, с която сме се договорили там", каза шефът на туристическата агенция . На пътниците се предлага руското производство на ваксината Sputnik V.

„Незабавната ваксинация се прави, за да се гарантира, че клиентът прекарва поне 24 часа в Москва. По този начин гарантираме, че може да се получи медицинска помощ в случай на страничен ефект “, каза мениджърът и добави, че клиентите се придружават от рускоговорящ асистент по време на обиколките.

Туристическият пакет включва и кратко пътуване до центъра на Москва и посещения на Кремълския дворец, историческите метростанции и други туристически забележителности. 

Мениджърът на туристическата агенция също така отбеляза, че ваксинационния тур е законен, без да има рискове, въпреки че руските власти все още официално не са дали зелена светлина на подобни туристически пътувания.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви на 29 март, че е имало искания да се разгледа „дали на чужденците трябва да се даде възможност да пътуват и да се ваксинират в Русия“. Той отбеляза, че това е въпрос, който правителството предстои да разгледа.

Песков каза още, че в момента руските граждани имат „абсолютен приоритет“ при ваксинацията. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?