Следвайте ни

Турска анестезиоложка се пребори два пъти с COVID-19

viber icon

Tурската анестезиоложка Йозгул Татар, която се бори с коронавируса два пъти за четири месеца, призовава колеги и граждани да спазват здравните правила, тъй като вирусът продължава да се разпространява.


41-годишната Йозгул Татар е анестезиолог, работещ в държавната болница Диярбакър Селахаддин Еюби. През юли миналата година тя си направи PCR тест, който беше положителен през юли, след като имаше силна сухота в гърлото и носа и болка в очите, типични симптоми на коронавируса. Първоначално тя прекара 13 дни вкъщи под карантина, по-късно се наложил петдневен престой в болница, но след положителен тест тя бе изписана и малко по-късно се върна на работа. 


Татар, която е майката на две деца, с изненада през октомври отново имаше положителен тест за вируса, след като забелязва повторно Covid-19 симптоми, включително затруднено дишане и болки в ставите. Тя се върна на работа след 10-дневно лечение у дома.


Тя каза пред Анадолска агенция, че тази двойна борба с вируса е най-трудният период в живота й и тя е била най-загрижена единствено за децата си.
"Когато се разболях за първи път, се страхувах, че няма да мога да видя децата си отново. Няма да мога да ги видя как растат. Ще живеят ли в нужда от моята любов и грижи? Бях по-стресирана, когато си мислих за тях. Притеснявах се дали съм ги заразила и тях. Олекна ми, когато тестът на децата ми и съпругата ми беше отрицателен. Но за щастие се възстанових след 14 дни ," тя каза.


Вторият път, когато се е заразила с вируса, тя се е страхувала още повече. „От статиите, които прочетох, научих, че тези, които хванат вируса за втори път, страдат от по-лоши симптоми. Това създаде още по-голям страх в мен. Второто ми лечение беше по-удобно у дома. Страховете ми утихнаха, когато разбрах, че болестта не се влошава. "


Тя призова хората да следват мерките за безопасност.


Татар обясни, че всеки трябва да вземе предпазни мерки и каза: "Работата е много лесна. Не пипайте много и обръщайте внимание на хигиената на ръцете. Ще стоим далеч от хората и ще носим маски."

 

 

По данни на Турския докторски съюз до момента в следствие на пандемията от коронавирус в Турция са загинали 341 здравни работници. 
 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ваксини

ваксини

12.01.2021 | 07:18

Така вероятно ще е и след ваксините - ще трябва да се правят на всеки 3 месеца, за да се поддържа имунитет!

Отговори
0 2
Прекарал К19

Прекарал К19

11.01.2021 | 17:52

Нали след като прекараш К19, вече имаш антитела в продължение на половин година и си защитен. Даже такива които са го прекарали ги карат да дават кръвна плазма . Тая как го е хванала след 3 месеца!?

Отговори
4 5
Много просто

Много просто

11.01.2021 | 20:27

Ако си по 8 часа в денонощието, понякога и повече, и си сред болни от китайската чума, които ти кашлят, кихат върху тебе, а след това трябва и да ги интубираш, контаминацията с голямо количество вирусни частици става сигурна! Ей така става реинфекцията, ама тъn Ганьовски гaлош как да го проумее? Ходи си натопи потурите в реката и сипи пърцугата след това!

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?