49

Туристи в стрес: Акули налазиха турските плажове ВИДЕО

Шест акули бяха забелязани в близост до плажа Саръгерме в район Ортаджа в окръг Мугла. Фактът, че акулите бяха много близо до брега, разтревожиха туристите, които бяха в близост и ги видяха, съобщи агенция Анка. 

На световноизвестния плаж Саръгерме, който се намира на 17 километра от центъра на град Ортаджа, и на няколко километра от летище Даламан, само на 3 метра от брега бяха видени необичайните за крайбрежието акули. 

Сервет Шимшек, който се разхождал на плажа, успя да снима 6 акули по време на лов.

Шимшек каза: „Преди бяхме засекли акули, в открито море, на голямо разстояние от плажа.  За първи път обаче ги виждаме сега, толкова близо до брега.  Изумен съм.“, каза той.

Деканът на Факултета по рибарство проф. д-р Халит Филиз, от университета в Мугла, съобщи, че в моретата на Турция има 36 вида акули, и е нормално да се виждат акули в морето, колкото е нормално да виждаме птици във въздуха. Повечето от тях са безопасни видове и не представляват опасност за сигурността на плуващите. Хората не трябва да се страхуват от тях. 
„Като изследователи можем да видим акули по бреговете на Турция. Тези, които се виждат на брега в Ортаджа, са млади индивиди. Мисля, че се приближават до брега, за да ловуват. Ние обработваме всички данни. „Фактът, че акулите живеят в окръг Мугла, е индикация, че нашите морета са здрави.", каза той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?