1553

Туристи атакуват масово фериботите между Турция и гръцките острови

Гърците от островите пътуват до турските крайбрежни градове, за да пазаруват, на изгодни цени

Търсенето и интересът към фериботните услуги между крайбрежните градове на Турция и гръцките острови, които се възобновиха след две години пауза поради пандемията COVID-19, нарастват с всеки изминал ден.

Гръцките власти започнаха да разрешават на фериботи от Турция да посещават повече от 10 пристанища, включително Кавала, остров Лесбос, Хиос, Лемнос, Патмос, Кос и Родос от 7 февруари.

Анадолска агенция

След като турските власти премахнаха изискванията за носене на защитни маски на повечето обществени места от 27 април, тези фериботи вече работят с пълен капацитет. 

„Не само хора от Турция и Гърция използват фериботите, но и туристи от други нации се радват на тази услуга. Има много хора, които първо посещават Турция, а след това искат да отидат на гръцките острови. Фериботният трафик набира скорост“, каза Юсуф Йозтюрк от клона в Измир на Камарата на корабоплаването.

Той отбеляза, че фериботните услуги осигуряват спасителен пояс за местните икономики, където ежедневно корабчета пътуват между Турция и гръцките острови.

Анадолска агенция

„Хората пътуват от гръцките острови до турските крайбрежни градове, за да пазаруват, като се възползват от изключително изгодните цени“, каза Йозтюрк.

Хората от индустрията първоначално се опасяваха, че продължаващата война между Русия и Украйна може да окаже влияние върху морския туризъм. „Но тези страхове не се осъществиха. Има голямо търсене на такава туристическа дейност в провинция Анталия и курортните градове Мармарис, Фетие и Бодрум.

Междувременно круизният туризъм в Турция също се възражда. Последните официални данни показват, че пристанищата на страната са посрещнали 54 круизни кораба, превозващи близо 35 000 пътници между януари и април тази година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?