49
Следвайте ни

Турист откри костенурки сиамски близнаци в Памуккале

viber icon

Може да срещнете костенурка по време на пътуванията си, но да се натъкнете на сиамски близнак костенурка определено е рядък момент и вълнуващо изживяване.

Турист, който е пътувал до южния турски град Денизли и е посетил световноизвестните древни травертенови термални басейни в Памуккале, забелязал необичайните сиамски костенурки.

Костенурките бяха предадени на екипи на филиал на национални паркове в град Денизли. След това те бяха изпратени в университета Памуккале.

Костенурките, за които се смята, че са на около 3 месеца, по-късно бяха изследвани в лаборатория там. Професор Еюп Башкале каза, че университетът ще направи всичко, което е възможно, за да запази костенурките живи. За съжаление, не е възможно те да бъдат разделени. 

„Поглеждайки по-отблизо, можем да видим, че този сиамски близнак има една храносмилателна система и един чифт задни крака", уточни Башкале. 

„Много малко е вероятно този вид да оцелее в природата“, каза той. Добре е, че ние ще можем да се грижим за тях при специални условия, близки до естествената среда. „Ще се опитаме да запазим костенурките живи в нашата лаборатория. Надявам се, че ще успеем.”

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?