49

Турист откри костенурки сиамски близнаци в Памуккале

Може да срещнете костенурка по време на пътуванията си, но да се натъкнете на сиамски близнак костенурка определено е рядък момент и вълнуващо изживяване.

Турист, който е пътувал до южния турски град Денизли и е посетил световноизвестните древни травертенови термални басейни в Памуккале, забелязал необичайните сиамски костенурки.

Костенурките бяха предадени на екипи на филиал на национални паркове в град Денизли. След това те бяха изпратени в университета Памуккале.

Костенурките, за които се смята, че са на около 3 месеца, по-късно бяха изследвани в лаборатория там. Професор Еюп Башкале каза, че университетът ще направи всичко, което е възможно, за да запази костенурките живи. За съжаление, не е възможно те да бъдат разделени. 

„Поглеждайки по-отблизо, можем да видим, че този сиамски близнак има една храносмилателна система и един чифт задни крака", уточни Башкале. 

„Много малко е вероятно този вид да оцелее в природата“, каза той. Добре е, че ние ще можем да се грижим за тях при специални условия, близки до естествената среда. „Ще се опитаме да запазим костенурките живи в нашата лаборатория. Надявам се, че ще успеем.”

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?