71

Турция зове Зукърбърг и Мъск: Елате да се биете в Анталия!

Античният театър Аспендос бил много подходящ да широко рекламирания двубой между двамата милиардери, според шеф от туризма

 

Спорът за боя в клетка между Марк Зукърбърг и Илон Мъск продължава да е популярен в заглавията на световните медии тези дни.

Въпреки че все още не е ясно дали мачът ще се проведе или не, от Турция дойде нов призив: "Елате и се бийте в амфитеатъра Аспендос".

 

Мурат Токташ, вицепрезидент на Турската федерация на хотелиерите и президент на Асоциацията на туристическите оператори, призова Илон Мъск и Марк Зукърбърг да проведат битката в Анталия, като подчерта, че това ще е доста впечатляващо събитие. 

"В момента не знаем дали тази идея ще се сбъдне в действителност или е професионално водена рекламна кампания. 

 

Ние, като представители на туристическия сектор, смятаме, че най-подходящото място за тази борба ще бъде театъра Аспендос, който е известен със своите запазени непокътнати, древни красоти. Тъй като тази тема е на дневен ред в световното обществено мнение, смятаме, че можем да участваме в този въпрос и ние с това уникално историческо място", допълни Токташ.

 

Античният град Аспендос се намира в окръг Анталия, Южна Турция. Това е едно от първите селища в региона, което сече монети със своето името. Според гръцката легенда градът е основан от героя Мопсос, дошъл в района Памфилия след Троянската война. 

Аспендос е известен с това, че има най-добре запазения театър от древността и е с впечатляваща акустика.

Той се използва и до ден днешен за културни мероприятия. Неговият капацитет е около 12 до 15 хиляди души. Амфитеатърът е построен между 161 и 180 г. по времето на Император Марк Аврелий. В Аспендос всяка година от 1994 г. насам се провежда Международен фестивал на операта и балета.

 

Междувременно шефът на Мета Марк Зукърбърг заяви, че е предложил конкретна дата за битката, но Мъск си е измислил извинения.

 

"Мисля, че всички можем да се съгласим, че Илон Мъск е несериозен". Това написа Марк Зукърбърг в профила си в Threads по повод евентуалната битка в клетка между него и Мъск.

 

Повод за размяната на остри реплики между двамата милиардери стана пускането на социалната мрежа Threads от страна на Мета и Зукърбърг. Платформата предлага възможност за текстови съобщения и прилича на "Туитър", позната вече като Х. Мъск заяви, че Зукърбърг е извършил незаконно присвояване на търговски тайни и друга интелектуална собственост на "Туитър" и настоя новата платформа да бъде спряна.

Последва остра размяна на реплики между Зукърбърг и Мъск, а до идеята за бой в клетка се стигна на 20 юни

 

Наскоро излязоха спекулации, че евентуална битка може да се състои на Колизеума в Рим. Мъск дори каза, че е разговарял с премиера на Италия Джорджа Мелони и министъра на културата Дженаро Санджулиано и те са дали съгласието си за "епичната локация" на битката.

 

Зукърбърг заяви, че Мъск е несериозен: "Предложих дата на Мъск, като срещата да се превърне в реален мач с благотворителна цел. Илън не иска да потвърди датата, след това казва, че трябва да си направи операция, а сега иска да направим спаринг в двора ми. Ако Мъск някога се съгласи за официална дата, знае къде да ме намери", написа Зукърбърг.

 

В заключение собственикът на Мета заяви, че към момента предпочита да се фокусира върху хора, които приемат спорта насериозно.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Радост

Радост

16.08.2023 | 03:45

За радост на манафите.

Отговори
1 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?