49
Следвайте ни

Турция започна нови сондажи за природен газ в Черно море

viber icon

Турция за пръв път започна сондиране на ново място, в район Тюркали-7 в Черно море, със сондажния кораб "Фатих". Това обяви министърът на енергетиката и естествените ресурси Фатих Дьонмез.


„Всеки нов сондаж ни приближава до целта за покриване на националното потребление с черноморския газ от 2023 г.“, каза Дьонмез в Туитър.


405 милиарда кубически метра газ бяха открити от кораба "Фатих" миналата година в находището Сакария. През юни беше направено второ откритие от 135 милиарда кубически метра, което доведе до общо 540 милиарда кубически метра газово находище.


Преди това "Фатих" провеждаше сондажни дейности в източно Средиземно море.


Турските сондажни кораби "Уавуз" и "Кануни" заедно със сеизмичните кораби "Оруч Рейс" и "Барбарос Хайреттин Паша" следват планове за сондажи в райони край южното крайбрежие на Турция и Кипър.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дии

Дии

27.12.2021 | 11:40

В румънските води на Черно море има газ и нефт. В турските води на Черно море има газ. Само в българските води на Черно море няма газ. Благодарим ти Русия. Само руския газ е екологичен и силно калоричен, другите газове не струват, то затова и цената им е по ниска от цената на руския газ.

Отговори
3 0
Така е!

Така е!

27.12.2021 | 14:43

Не се учудвайте на нищо! То и по Света няма петролна рафинерия да работи без печалба, ама у нас има!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?