49

Турция залови над 5000 нелегални мигранти за седмица

Ограничиха разрешенията за пребиваване на чужденци в няколко района на Истанбул

Турция се превърна в една от ключовите транзитни точки за мигранти, които искат да преминат в Европа, за да започнат нов живот.

Между 16 и 22 септември над 5000 души са били спрени на границите на страната, сочат данни от МВР в Анкара.

Чужденците вече не могат да кандидатстват за разрешение за пребиваване в осем района на Истанбул, обяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

На пресконференция на тема „Миграция“, проведена в провинциалната дирекция по миграция в мегаполиса, Сойлу заяви, че нови чуждестранни заявления за разрешения за пребиваване няма да се приемат в осемте области - Кючукчекмедже, Башакшехир, Багджълар, Авджълар, Бахчелиевлер, Султангази, Есенлер и Зейтинбурну.

Броят на сирийците в Турция е 3 646 278, докато броят на тези, които остават под социална закрила е 321 052, обяви министърът.

Общо 551 829 сирийски мигранти пребивават в Истанбул, докато югоизточните провинции Газиантеп и Шанлъурфа приемат съответно 466 000 и 384 000 сирийци.

Според министерството около 17 000 незаконни мигранти в момента са настанени в центрове за задържане в цялата страна. Те чакат да бъдат върнати обратно в родината си.

От началото на годината общо 84 993 незаконни мигранти са били депортирани от Турция, съобщиха от Президентството за управление на миграцията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?