49

Турция задържа 220 незаконни мигранти напът за България и Гърция

Общо 220 нелегални мигранти бяха задържани в събота при операции в провинциите Одрин, Къркларели, Измир, Мугла, Анталия и Балъкесир в Турция.

Екипи на полицейското управление на Северозападната турска провинция Одрин задържаха 17 мигранти, засечени в охлпит да излязат от страната по незаконен път.

Мигрантите, идентифицирани след проверки в центъра на града и областите, са изпратени в провинциалната дирекция по имиграция след надлежните процедури.

Командването на жандармерията на северозападната провинция Лозенград и екипите на провинциалното полицейско управление заловиха 41 чужди граждани, подготвящи се да преминат границата с България нелегално.

При операции, проведени в други 7 района, още мигрантити бяха заловени и предадени на Центъра за репатриране в Пехливанкьой след необходимите процедури.

Освен това при същата операция е задържано едно лице заподозряно за трафик на мигранти.

Във водите край крайбрежната егейска провинция Измир, снощи 11 мигранти, поискаха помощ от бреговата охрана на Турция, поради повреда на двигателя на лодката с която се опитвали да преминат в гръцки води. Те бяха спасени от граничните патрули.

Едновременно с това са задържани 34 нелегални мигранти в гумена лодка в същия район.

Във водите край югозападната провинция Мугла, 14 мигранти в гумена лодка, били изтласкани в турски териториални води от гръцки граничари, бяха спасени от екипи на бреговата охрана.

Във водите край Анталия 17 мигранти с гумена лодка бяха идентифицирани и заловени от екипи на бреговата охрана.

Освен това в областта, при последващи действия от страна на Областното жандармерийско управление, са задържани други петима мигранти, подготвящи се да отплават за Гърция. 

Междувременно във водите край Айвалък в западната провинция Балъкесир 95 мигранти, опитващи се да стигнат до гръцкия остров Лесбос чрез незаконни средства, бяха заловени.

Екипите на бреговата охрана идентифицираха гумените лодки, превозващи мигранти по време на операциите, като ги спасиха и задържаха.

Всички незаконни мигранти бяха изпратени в провинциалните дирекции по имиграция след приключване на процедурите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?