Следвайте ни

Турция задържа 115 имигранти при опит да преминат към Европа

viber icon

Турските екипи на бреговата охрана задържаха 115 търсещи убежище, които се опитваха да пътуват за Румъния от черноморското крайбрежие на Турция.

„Корабче с 115 имигранти от Афганистан, Ирак, Иран и Сирия, включително деца, бяха уловени край бреговете на окръг Аклиман в черноморската провинция Синоп на път за Румъния“, се казва в изявление на областния управител.

Според получената информация корабчето на име „Ак Рейс“ с нелегални имигранти е било забелязано от рибари, които са излезли за риба от пристанището Аклиман.  Местните граждани съобщили за ситуацията на командването на бреговата охрана. Нелегалните имигранти след здравна проверка били първоначално настанени в спортна зала в района. 

Започнали са съдебни действия срещу капитана и търсещите убежище, се казва в изявлението и се добавя, че те са били насочени към регионалната дирекция за сигурност.

Турция е ключов транзитен пункт за търсещите убежище, целящи да преминат в Европа, за да започнат нов живот, особено онези, които бягат от война и преследване.
Турция е домакин на близо 4 милиона сирийци.
Ежедневно десетки нелегални имигранти се залавят на територията на страната.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?