Следвайте ни

Турция вгради шофьорските книжки в личните карти

viber icon

Близо 420 000 души са интегрирали информацията за шофьорската си книжка в личните си карти, според информацията, получена от МВР в Анкара.

Турските власти започнаха да подменят личните карти, като в новите документи за самоличност с вграден чип, вече е включена и информацията за шофьорска книжка.

До момента, в рамките на 36 дни, считано от 18 септември, около 420 000 души в страната са подали заявление за подмяна. 

Новата система ще попречи на полицейските служители да глобяват лица, които не носят в момента шофьорска книжка, на разполагат с такава.

В бъдеще също се планира, в чиповете на картите, да бъдат включени електронен подпис на гражданите, банковите карти и информацията за социално осигуряване. 

Услугите за шофьорска книжка и паспорти бяха прехвърлени към органа на Дирекцията за гражданство и Есграон на Министерството на вътрешните работи, по-рано управлявана от полицията.

Тези турски граждани, които искат да обновят личните си документи и да съвместят шофьорската си книжка с личната си карта, могат да кандидатстват в службите по Есграон в Турция, като предварително си взимат час по електроннен път .

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?