Следвайте ни

Турция удължава онлайн обучението до 15 февруари

viber icon

Обучението в класните стаи в Турция няма да започне преди 15 февруари, тъй като Министерството на образованието удължи периода на дистанционно обучение в училищата заради големия брой случаи на COVID-19.

Дистанционното обучение в началните, средните класове и гимназиите ще продължи до 22 януари, когато е краят на първия срок на учебната 2020-2021 г., заяви министерството в заповед.

Тази академична година няма да има изпити в началните училища и оценките на отчетите ще се определят от резултата от участието в учебни дейности, заяви министерството.

Наличните ваканции се сливат и така втория срок от учебната 2020-2021 г. ще започне на 15 февруари 2021 г.

Дистанционното обучение ще продължи чрез каналите на образователната информационна мрежа (EBA) на националната телевизия TRT и курсове онлайн, докато всички учители могат да провеждат уроци и онлайн чрез образователната интернет система EBA.

Турция възобнови образователната система за дистанционно обучение от 20 ноември, като предишният план беше на 4 януари следващата година учениците да се върнат в класните стаи. то 56 часа до 5 ч. в понеделник има забрана за напускане на домовете, като част от мерките за спиране на коронавируса.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?