Следвайте ни

Турция спира полети до 4 държави заради мутацията на COVID-19

viber icon

Турция временно прекрати полетите от Великобритания, Холандия, Дания и Южна Африка заради нов щам на коронавирус, каза здравният министър Фахретин Коджа.


Мярката е взета като предпазна мярка в координация с транспортното министерство, заяви министъра в официалния си профил в Twitter. "Съобщава се, че скоростта на предаване се е увеличила във Великобритания с мутацията на коронавируса", каза той.


Турция е последната, която се присъедини към други страни в забраната за пътуване от Обединеното кралство и други страни поради опасения относно новия бързо движещ се щам.


Този ход дойде, тъй като европейските държави, включително България, Германия, Ирландия, Италия, Австрия, Румъния, Холандия, Белгия, Франция и Швеция заявиха, че преустановяват въздушните пътувания до тези страни. Извън Европа Израел и Салвадор също заявиха късно в неделя, че забраняват полетите до някои държави, по тази причина.


Великобритания предупреди Световната здравна организация, че новият вариант, идентифициран тази седмица, изглежда ускорява разпространението на COVID-19, заявявайки, че той представлява около 60% от случаите в столицата.


Световната здравна организация също призова за по-строги мерки за ограничаване, тъй като британското правителство предупреди, че силно заразният нов щам на вируса е "извън контрол".

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?