Следвайте ни

Турция ще подпише космическо споразумение с Русия

viber icon

Турция ще подпише споразумение с Русия за сътрудничество в Космоса. Това заяви шефът на турската космическа агенция Сердар Хусейн Йълдъръм пред ТАСС в навечерието на 60-годишнината от полета на Юрий Гагарин.

"Изграждаме двустранни отношения със страни и с международни организации, които определихме в съответствие с националните ни цели. Продължаваме да работим при общи условия за сътрудничество с различни страни, включително Русия. Имаме планове за подписване на споразумение в близко бъдеще ", каза Йълдъръм.


"Изследването на космоса е много сложна и скъпа работа. Тя изисква високи технологии и поради тази причина международното сътрудничество е много важно в тази област. Нашата цел на международно ниво е да установим стабилни партньорски отношения с регионалните партньори и с нашите съседи. Що се отнася до Русия, ние имаме огромни възможности в много области на сътрудничество. Вярваме, че ще успеем да постигнем много по-бърз напредък, ако успеем да изградим стабилни партньорски отношения, основани на взаимноизгодно сътрудничество ", каза той.


Йълдъръм припомни космическата програма на Турция, която президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви през февруари.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?