1553

Турция ще дели с Гърция "богатствата на Егейско море"

Турският министър на отбраната Хулуси Акар каза, че страната му е за съвместна експлоатация на „богатствата на Егейско море“ с Гърция след разговори с гръцкия му колега в Брюксел.

„Ние водим нашите разговори искрено, открито, честно и прозрачно“, каза той пред журналисти след извънредната среща на министрите на отбраната на НАТО.

„Това е важно по отношение на просперитета на хората на двете страни и споделянето на красотите и богатствата на Егейско море. Има туризъм, риболов и много други богатства. Ние сме за това да ги използваме заедно“, каза Акар.

„Получихме положителен отговор от нашия събеседник в този смисъл. Очакваме те да продължат напред в тази посока. Ние сме конструктивни, позитивни, това е нашият подход.”

Министерството на отбраната на Гърция съобщи в сряда, че двамата министри са се договорили за четвърти кръг от преговори относно мерките за изграждане на доверие (МИД) и намаляване на напрежението в региона. В него също се казва, че двете страни са обсъдили създаването на климат на сигурност, основан на върховенството на международното право и принципите на добросъседските отношения,

Акар заяви, че чакат гръцката делегация в Анкара за срещата на МИД. "Ние сме конструктивни към Гърция, ние сме позитивни."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?