1553

Турция събра за една нощ над $6 милиарда за оцелелите

Милиони хора, включително деца, възрастни, корпорации, религиозни малцинства, организации и профсъюзи в Турция, плюс няколко други страни, се присъединиха вчера към масивна кампания за набиране на средства за излекуване на раните на оцелелите от земетресението.

В тези дни, когато стана най-голямото бедствие на века, оставило дълбоки рани в сърцето на Турция, водещите телевизионни канали в страната се обединиха за помощ. 

Броят на жертвите на земетресенията нот6 февруари, които удариха югоизточна Турция, нарасна до 36 187, съобщиха днес от Службата за управление на бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Само снощи в кампанията „Турция, едно сърце“, беше достигната рекордна сумата на събраните дарения от 115 146 528 000 TL (над $6,1 милиарда).

Прякото Съвместно излъчване на кампанията, което се излъчваше по 213 местни и международни телевизионни канала и 562 радиа, показа единството на страната и народа.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се присъедини към предаването на живо, като заяви, че има пълна вяра как кампанията ще събере безпрецедентно количество дарения от хората, което ще покаже големите им сърца. Той сподели още, че всички средства ще бъдат изразходвани единствено за оцелели от земетресението.

Много политици, бизнесмени и артисти от цяла Турция и чужбина, както и видни фигури от света на спорта участваха в съвместното предаване на живо за събиране на дарения за пострадалите от земетресенията в Кахраманмараш.

Актьори, певци и други известни личности отговаряха на обаждания от дарители, включително деца, войници, дипломати, изпълнителни директори на корпорации и други, които обещаха да направят дарения на Турския орган за управление на бедствия и извънредни ситуации (АФАД) и Червения полумесец на страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?