49

Турция с нова авиокомпания за превоз на руски туристи

Турция обяви създаването на нова авиокомпания за превоз на руски туристи до нейните курорти. Вече е известно, че ще се казва Southwind, а флотът ще се състои от пет самолета. Освен това страната планира да похарчи около 300 милиона долара за подкрепа на турски туроператори, базирани в Русия.

Миналата година почти 4,7 милиона руснаци посетиха турските курорти, това е най-голямата цифра някога. Ето защо не е никак изненадващо, че страната иска да поддържа този туристически поток дори след началото на конфликта в Украйна, въпреки че целият цивилизован свят налага санкции срещу руската икономика.

Сега, когато почти цяла Европа и Съединените щати затвориха въздушното си пространство за руски самолети, Истанбул остава ключовият въздушен център за руските граждани. Оттам и от други летища в Турция за Русия летят самолетите на двата най-големи турски превозвача Турските авиолинии и Пегасус. Първият наскоро прие да приема плащания в руски рубли с банкова карта МИР. Вторият разшири дестинациите си и започна да лети и до Санкт Петербург.

Руските авиокомпании не изпълняват полети до Турция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Аврам

Аврам

23.04.2022 | 15:34

Май Тайпи ще излезе най на далавера в цялата ситуация

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?