Следвайте ни

Турция с комендантски час за новогодишните празници

viber icon

Като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19,б в Турция, бе обявен национален комендантски час, който обхваща традиционния новогодишен празник, от 31 декември до началото на 4 януари, обяви президента Ердоган обяви в обръщение към нацията, в понеделник вечерта.

В допълнение към текущите мерки, забраната за напускане на домовете по празниците ще продължи от 21:00 часа на 31 декември до 5 часа сутринта на 4 януари, каза Ердоган, след заседание на кабинета в столицата Анкара.

„Започнахме да виждаме положителните ефекти от ограниченията и другите мерки“, каза той. Благодарение на нашите досегашни мерки можем да наблюдаваме сериозен спад в броя на пациентите с COVID-19 и смъртните случаи в сравнение с други страни," добави той, подчертавайки усилията на Турция в лицето на пандемията.

Турция наложи пълно блокиране през последните два уикенда, хората имат право да ходят до близките супермаркети и фурни единствено пеша през деня от 10 до 17 часа. Нарушителите на комендантския час подлежат на глоби.

Ердоган засегна отрицателните ефекти на коронавируса върху икономиката и подчерта, че турската икономика е готова да се подложи на тежки тестове, да се ориентира в различни сценарии и да се възползва от нововъзникващите възможности.

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?