1553

Турция разполага 60 000 военни по сухопътните граници срещу мигрантите

Комшиите предотвратили преминаването на над 180 000 незаконни мигранти от началото на годината

Турция разполага общо 60 000 военнослужещи по своята 3000-километрова сухопътна граница, разкри служител на Министерството на отбраната.

Началникът на отдела за планиране и операции в министерството бриг. ген. Серкан Бирджан направи презентация пред парламентарна комисия по гранична сигурност в опит да отговори на опасенията, свързани с нелегалната миграция и бежанците.

Инфраструктурата за физическа сигурност по границата се състои от модулни бетонни стени, патрулни пътища, наблюдателни кули, подсилени мрежи и канавки, подчерта Бирджан.

Освен това той описва система за наблюдение, която включва различни компоненти като кибер оптично откриване, камери, радар за наземно наблюдение, мобилни превозни средства за наблюдение, оръжия с дистанционно управление, заглушители на сигнали и система за откриване на местоположението на акустичен изстрел.

Турция има сухопътни граници с осем държави, поддържа присъствие на границата със седем гранични бригади, шест гранични полка и 9 000 войници за подкрепление, общо 60 000 души персонал, според Бирджан.

Той твърди, че тези мерки са предотвратили преминаването на над 180 000 незаконни мигранти от началото на годината, което е довело до задържането на 10 600 от тях.

Освен това 563 000 лица, свързани основно с ФЕТО, групата зад неуспешния преврат от 2016 г., са предадени на силите на реда, допълни той.

Бяха предоставени допълнителни подробности за системите за защита, включително завършването на 85 модерни полицейски управления. Бирджан също спомена, че още 12 такива участъка са в процес на изграждане, заедно със 119 допълнителни полицейски участъка. 80 модулни базови зони са завършени в райони с голяма надморска височина.

Бирджан разкри технологията за наблюдение, заявявайки, че радарните системи са способни да откриват хора и превозни средства на разстояние до 10 километра. Тези радарни системи предлагат проследяване на множество цели, 360-градусово покритие и работят при различни метеорологични условия, вариращи от минус 30 до плюс 55 градуса, информира той.

Термичните камери също се използват за откриване в обхват до 5 километра, както през деня, така и през нощта, докато допълнителна камера е проектирана да позволява откриване в мъгливо време от разстояние от 16 километра, отбеляза той.

Границите са допълнително укрепени с електронни кули с височина около 50 метра, интегриращи камери и системи за разузнаване и наблюдение, подчерта Бирджан.

Система от асансьорни кули от 25 метра, използва радиочестотни вълни за откриване на пространства до 20 метра под земята и устройства за търсене на тунели.

За допълнителна сигурност кабелите, вкопани на метър дълбочина по патрулните пътища, могат да засекат ходене, бягане и движение на превозни средства, които се приближават до границата, сподели той.

Тази информация се предава незабавно на центровете за наблюдение, осигурявайки бърза реакция при потенциални нарушения.

„В зони с висок трафик системите за капани на камери, вградени във формата на пейзажа, автоматично улавят снимки и изображения, когато се открие движение, препращайки тези данни към центровете за наблюдение“, заключи Бирджан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Асан

Асан

04.11.2023 | 19:22

Границата се охранява от армията, не от корумпираната полиция. Турците винаги са били доста по- качествени от нас.

Отговори
15 0
Ivan

Ivan

04.11.2023 | 15:29

Ашколсун, аркадашлар!Така се прави,за да има ефект.

Отговори
18 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?