Следвайте ни

Турция ваксинира 8 милиона медици и пенсионери, ред е на учителите

viber icon

До момента в Турция са регистрирани един бразилски и 49 южноафрикански варианта на коронавирус, съобщи здравният министър каза Фаретин Коджа на пресконференция в столицата Анкара след заседанието на Научния консултативен съвет за коронавирус. В Черноморския район на страната се среща все повече щама от Обединеното кралство и там ситуацията е най-напрегната. 

Турция наближава края на първия етап от ваксинацията, като са имунизирани вече над 8 милиона души - това са всички желаещи здравни работници и пенсионери над 65 год. Преди дни започна ваксинация на учителите. 

„Турция ще има 105 милиона дози коронавирусна ваксина най-късно до края на май“, обяви Коджа и добави, че страната ще получи 800 хил. дози ваксина на BioNTech от 4,5 милиона поръчани. 

В процеса на ваксиниране няма проблем с доставките или планирането, а вторите дози за всички, които са получили първата доза от ваксината, са гарантирани, каза Коджа.

За да се избегне възможен проблем с доставките, е необходимо да се разработи вътрешна ваксина срещу COVID-19, подчерта здравният министър.

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?