Следвайте ни

Турция конфискува 99 луксозни коли с български номера

viber icon

Турция конфискува 99 луксозни автомобили с български номера. Возилата били прекарани нелегално от България в Турция, 4-ма ги грози затвор от 2 до 5 години.

 Разбита е банда, която вкарвала нелегално от България в Турция с фалшиви документи луксозни коли от марките „Ауди“, „БМВ“, „Мерцедес“, съобщава прокуратурата в Одрин, цитирана от 24 rodopi.  com. Със съдебно решение се конфискуват 99 автомобила.

В обвинението, подготвено от одринският прокурор Абдулкерим Кардаш, срешу 4-мата членове на бандата се искат наказания „Лишаване от свобада“ за срок от 2 до 5 години.

Задържаните са успели да прекарат през граничните пунктове „Капъ куле“ и „Хамзабейли“ между 200 и 300 коли. От експертиза на мобилния телефон на М. М., който и преди е бил задържан и освободен, става ясно, че е изпращал номерата на регистрационните табели и снимките на автомобилите на лица, с които се договарял за покупка-продажба. В момента е установено, че в пределите на Турция са 99 от МПС-тата, прекарани по този канал.

Втори одрински наказателен съд е разпоредил возилата да бъдат конфискувани.

Прокуратурата в Кърджали разследва групата „Босфор“ за фиктивен внос на луксозни автомобили от Германия в България, които обаче били продавани в Турция. Заподозрените за данъчни измами в Германия, България и Турция твърдят, че също са жертва на измама. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?