Следвайте ни

Турция и Гърция отлагат преговорите за Средиземноморието

viber icon

Турция и Гърция на 4 октомври отложиха следващия си кръг от технически преговори за Източното Средиземноморие , според източници в Анкара.


Седмата среща беше планирана за днес в щаба на НАТО, където военните делегации на двете страни щяха да обсъдят технически подробности относно координирането на безопасното функциониране на техните елементи в региона.


Двете страни се споразумяха за отлагането на срещата, което се дължи на "технически причини", с планове за провеждане на заседание през следващите дни, съобщиха анонимни източниците.


Турски и гръцки военни делегации участват в поредица от технически разговори, организирани от НАТО от 10 септември. Преговорите бяха планирани след телефонно обаждане между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в началото на септември.


Последният кръг от преговори се проведе на 29 септември тази година.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?