Следвайте ни

Турция: Двойките, които планират бебе, да се ваксинират

viber icon

Двойките, които планират да имат бебе, трябва да получат ваксина срещу коронавирус, препоръчана в сряда турска институция за репродуктивно здраве.

Турската асоциация за репродуктивно здраве подчерта, че бременните жени страдат от Covid-19 инфекция по-тежко, като се позова на данни от Световната здравна организация публикувани през юни.

„Броят на хоспитализациите поради коронавирус инфекция се увеличава и степента на тежест е по-висока по време на бременност“, се казва в съобщението.

Добавя се, че смъртността или преждевременните раждания са два пъти по-високи, когато майката е заразена с вируса.

Поради бързото нарастване и високата заразност на делта и делта плюс вариантите, всички жени, които планират бременност, трябва да получат две дози ваксина, се казва в съобщението.

Групата заяви, че не са наблюдавани значителни неблагоприятни ефекти от ваксинацията върху бременни жени.

Противно на неверните твърдения в социалните мрежи, от СЗО добавят, че ваксините нямат ни най-малък риск да причинят безплодие, да намалят броя на сперматозоидите, да повлияят на броя на яйцеклетките или развитието на ембриони.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Това вече

Това вече

30.08.2021 | 13:28

е гробарско изпълненние на отявлени психопати.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?