2374
Следвайте ни

Турция бори незаконната миграция с производството на 120 патрулни катера

viber icon

Турция е започнала масово производство на 122 патрулни катера с вътрешно предназначение за защита на бреговете на страната, заяви на 3 октомври ръководителят на проекта. Лодките ще бъдат доставяни от отбранителната и корабостроителната индустрия на Командването на бреговата охрана и Главна дирекция „Сигурност“. Проектът се управлява от корабостроителница ARES в южната провинция Анталия.

Малките военноморски кораби ще бъдат използвани за следене на незаконна миграция, контрабанда, операции за търсене и спасяване и морска сигурност в турската акватория, т.н. „Синята родина“ . ARES 35 FPB (Fast Patrol Boat), ще е с максимална скорост от 35 възела и обхват от 160 морски мили, ще бъде дълъг 12 метра. Плавателните съдове са проектирани с висока оперативна способност и ще оперират по всички брегови линии на Турция. Те ще изпълняват задачи в плитки и дори дълбоки води на черноморските, егейските и средиземноморските водни граници на страната.

Онур Йълмаз, който е и мениджър по планиране и проекти в корабостроителница ARES, заяви пред Анадолската агенция, че те успешно са построили първата от 122-те патрулни лодки, договорирани между тяхната компания и националната служба по отбранителна индустрия. Около година са извършвани дейности по разработването на дизайн, след което през януари е започнало производство и лодката е била подложена на различни тестове, каза той. Лодката ще отпътува от Анталия за два месеца, за да участва в екпериментални операции в Черно море, добави той.
 
"Производството на други лодки е започнало. Планираме да завършим проекта за четири години, като ще доставяме шест лодки на всеки два месеца", обясни той. Всички лодки ще имат същите характеристики, но може да има промени в случай на допълнителна необходимост, завършва Йълмаз.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?