Следвайте ни

Турци ще помагат на Украйна да произвежда корвети

viber icon

Военноморските корвети ще бъдат произведени за украинските военноморски сили с помощта на турски технологии и специалисти в корабостроителницата Океан в украинския град Николаев. Това е записано в споразуменията за военно сътрудничество, подписани през октомври между Турция и Украйна, която реши да подсили  военноморския си флот с турските корвети от класа на MILGEM.

Корветата от клас Ада може да извършва определяне на местоположението, класификацията, идентификацията и унищожаването на въздушни, повърхностни и подводни цели, както и да осигурява военно-морска подкрепа с артилерийска стрелба.

Бойните фрегати са ефективни срещу подводници, тъй като са оборудвани с авангардни технологии за избягване на радари, могат да извършват морски операции като морско наблюдение, патрулиране и защита на крайбрежието.


Анкара инициира неотдавна проекта MILGEM за местно проектиране и изграждане на флот от многофункционални корвети и фрегати, които ще заменят по-стари кораби.Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?