Следвайте ни

Тръмп за доклада на Мълър: Това е пълно оневиняване

По-рано стана ясно, че специалният прокурор не е открил връзки между президента и Русия

viber icon

„След дълго разследване, след като толкова много хора бяха засегнати, след като не беше обърнато внимание и на другата страна, където се случиха много лоши неща, беше обявено, че няма заговор с Русия. Това е пълно оневиняване". Това заяви американският президент Доналд Тръмп относно доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който беше обявен в неделя след 2-годишно разследване.

В доклада става ясно, че не са открити доказателства американски представители или човек от кампанията на Доналд Тръмп да е заговорничил с Русия.

По въпроса за възпрепятстването на правосъдието специалният прокурор не е могъл да стигне до извод, че Доналд Тръмп е извършил престъпление. Той е оставил това на главния прокурор Уилям Бар, който е назначен от Тръмп. Бар обяви, че според него няма достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения срещу президента. А той определи заключенията като пълна победа и оневиняване.

„Президентът Тръмп греши. Докладът не споменава за "пълно оневиняване". Специалният прокурор Робърт Мълър беше ясен, че този доклад не оневинява президента", заяви председателят на правната комисия при Камарата на представителите

Президентът отказа да бъде разпитван от специалния прокурор. Вместо това отговори на писмени въпроси, а сега на ход са конгресмените. Демократите искат всички документи, свързани с разследването на Мълър. Въпреки че няма криминални обвинения за възпрепятстване на правосъдието, това не означава, че няма данни за започване на процедура по импийчмънт.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?