Следвайте ни

Тръмп ядоса ФБР, разсекрети секретен документ

Американският президент Доналд Тръмп обяви днес, че е разсекретил поверителен документ, изготвен от републикански конгресмен, в който се критикува поведението на ФБР, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
"Документът бе разсекретен и ще видим какво ще се случи", каза Тръмп, пренебрегвайки предупрежденията на директора на ФБР Кристофър Рей срещу подобна инициатива.

"Това, което се случва в нашата страна е срам. Много хора трябва да се срамуват", допълни Тръмп, без да посочва имена.
Рей, който бе назначен за директор на ФБР от самия Тръмп, даде ясни индикации, че е против публикуването на секретния документ. Министерството на правосъдието също каза, че има резерви към разсекретяването заради съображения за сигурност и заради риск от разкриване на методи на разузнаването за събиране на данни.

Документът е изготвен от породилия полемика председател на комисията по разузнаване в Камарата на представителите на американския Конгрес Девин Нунес, който е републиканец. Документът е бил изготвен на базата на поверителни информации и без одобрението на членове на комисията от Демократическата партия.

Въпросът, който се разглежда в него, са подслушванията на ФБР срещу член от предизборния екип на Тръмп през 2016 г. в рамките на разследването на руски действия в американската предизборна кампания. Твърди се, че документът ще покаже, че ФБР е злоупотребило с правомощията си при шпионирането на сътрудника на предизборния екип на Тръмп.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?