3906

Трима загинаха заради изпуснат телефон в септична яма

Шестесетгодишният Малам Данджума, неговият 35-годишен син Ибрахим и съседът им Амину Гайе, също на 35 г. от село Яр Гванда в нигерийския щат Кано са загинали вчера в септична яма в опит да открият изтърван в нея мобилен телефон. Четвърти човек, 28-годишният Аба Аласан, е бил изваден жив, съобщи нигерийската новинарска агенция НАН, цитирана от БТА.

Според говорителя на противопожарната служба на щата Кано Алхаджи Самину Абдулахи, инцидентът се е случил в неделя сутринта.

„Получихме спешен сигнал към пожарната служба на град Цанява в около 11 часа сутринта от жител на Яр Гванда, че четирима души са заклещени в септична яма. Незабавно изпратихме спасителен екип на място 15 минути по-късно“, заяви Абдулахи.

„Данджума се е опитвал да извади мобилния си телефон, пада в септичната яма и се заклещва. След това синът му влиза вътре, за да спаси баща си, но също се заклещва. Гайе и Аласан също влизат вътре, за да ги спасят, но и те засядат“, допълни говорителят на пожарната служба.

Абдулахи заяви, че първите три жертви са били извадени в безсъзнание, докато четвъртият пострадал е останал жив. След това са били откарани в болницата, където медиците констатират смъртта на тримата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Бедните хорица

Бедните хорица

22.04.2024 | 17:46

Да се хвърлиш в ямата, за да търсиш на дъното някакъв си телефон и да се удавиш, нагълтан с лайна… Не е от хубав живот.

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?