49

Трима работници загинаха при срутване на скеле в Хамбург

Най-малко трима строителни работници загинаха при срутване на скеле в северния германски град Хамбург днес, предаде ДПА, като се позова на противопожарната служба.

Тя съобщи, че засега е потвърдена гибелта на трима души. Един човек е в критично състояние. Все още има работници, които са в неизвестност.

Подробности за националността на работниците не бяха дадени.

Скелето е било на осем етажа и е било издигнато над асансьорна шахта. Голямото количество отломки затрудняват спасителните дейности. 
Към момента на срутването, малко след 9:00 ч. (10:00 ч. българско време), на строителната площадка са работили между 1300 и 1500 души, съобщи един от ръководителите на обекта, цитиран от в. "Зюддойче цайтунг".

На мястото е изпратена тежка противопожарна техника и около 150 спасители. 

Инцидентът е станал в строителната зона "Юберзееквартийр" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург.

Към момента няма данни за причините за инцидента, който е разследван от полицията.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Господ, като иска да накаже някого, първо му взема ума

Господ, като иска да накаже някого, първо му взема ума

31.10.2023 | 16:38

Верно ли се е случила тази ужасна злополука в Хамбург?! Как така, не бяха ли германците най-педантичната и технически грамотна нация в света?! Какво става, Германия дали все още ли се управлява от германци?!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?