Следвайте ни

Три земетресения разтърсиха района на Егейско море СНИМКИ

viber icon

Серия земетресения разтърсиха Егейския регион на Турция и Гърция рано днес, съобщи националната агенция за бедствия на Турция.

Органът за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD) заяви, че първият трус с магнитуд 4,8 е станал в 3,30 ч. Местно време на дълбочина 6 км. Той е бил на 173 километра от брега на полуостров Датча, окръг Мармарис, в югозападната провинция Мугла, на Турция. Няма съобщения за жертви или щети.

Второ земетресение с магнитуд 4,2 стана отново в Егейско море в близост до турските брегове в 3,44 ч. сутринта местно време, съобщи AFAD.

Третото е било най-силно с магнитуд 5,0 и е отбелязано в близост до гръцкия остров Крит в Егейско море в 07.11 сутринта местно време.

Регистрирани са още общо пет вторични труса - три от тях с магнитуд до 4. Те са били в региона около град Датча, където е бил регистриран в 03:30 сутринта днес, първия трус.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (1)

Дуков

Дуков

12.10.2020 | 13:24

В Родопите го усетих много леко в изписания час - малко след това приложението за земетресения ми изписка!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?