Следвайте ни

Три пожара пламнаха в прочут турски курорт, загина огнеборец СНИМКИ

viber icon

Три различни пожара избухнаха за ден в курортния град Мармарис в Турция. Пламна горски пожар в кварталите Ичмелер и Турунч, яхта се запали в световноизвестния център за производство на "гулети" (дървени яхти) Бозбурун и безпилотен летателен апарат.


Пожарът, избухнал на борда на яхта, е потушен от екипажа ѝ. Яхтата на стойност над два милионна турски лири (над 200 хил. евро) е станала напълно неизползваема. За щастие няма данни за пострадали туристи на борда. 


Хеликоптери и пръскачки реагират на масивен горски пожар, избухнал в туристическия район Ичмелер, близо до хотели и жилищни райони в Мармарис, окръг Мугла.


В 10.30 е констатиран пожара с безпилотен летателен апарат, а в 10.40 екипите започнаха да го гасят. Пламъците бързо се разпространили в следствие на силния вятър. Плътен дим достигна центъра на града.


На огъня се реагира с 10 водоносни хеликоптера, 4 спешни автомобила, 2 булдозера и 35 пръскачки. Стръмният терен затруднява намесата на огнеборците.


Главната дирекция по горите съобщи, че в пожара е загинал един огнеборец. Разбра се, че починалият е 34-годишният Гьоркем Хасдемир, служител на Дирекция „Горски операции в Мармарис“.


Екипите взеха предпазни мерки и няма други данни за пострадали граждани по пътищата и жилищните райони в близост до пожарната зона. Всички са евакуирани.

„Днес към 15 ч. успяхме да овладеем много силен пожар близо до населените места, въпреки силния вятър и изключително високите температури в района", заяви министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Усилията за потушаване на пожара в горската зона продължават.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?