Следвайте ни

Тревога в Турция: Заразата не губи сила

viber icon

Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА 

Турският министър на здравеопазването предупреди, че няма забавяне на скоростта на предаване на COVID-19, докато експерти предполагат, че могат да бъдат наложени по-строги правила в цялата страна за спиране на разпространението на коронавируса .

„Повече от 60 души загубиха живота си през последните 24 часа. Не можем да се борим поотделно, но заедно можем да спечелим“, написа министърът на здравеопазването Фахретин Коджа в Туитър и призова хората да следват защитните мерки за борба с вируса в единство.

Koджa проведе онлайн срещи с ръководителите на здравните отдели на провинциите Анкара, Измир, Кайсери, Чанкъръ и Адияман, за да обсъдят причините за скока в инфекциите и капацитета на отделенията за интензивно лечение в болниците в тези градове, както и допълнителни мерки.

Доцент Афшин Емре Кайпмаз от Научния съвет на Министерството на здравеопазването обяви, че броя на новите случаи и пациентите в критично състояние в страната нарастват, като предупреждава, че есента ще бъде по-предизвикателна в борбата срещу COVID-19, тъй като хората ще трябва да прекарвайте повече време в затворени пространства.
„Използването на маска за лице и социалното дистанциране тази година ще помогнат за овладяване на сезонните респираторни инфекции“, каза Кайпмаз. Той обаче предупреди, че ако обществеността не се  придържа към правилата за превенция от COVID-19, може да се обмисли налагане на по-строги национални мерки в Турция.

Носенето на маски е задължително навсякъде в страната, включително улици, паркове, градини, места за пикник, плажове, работни места и фабрики. Бяха въведени и ограничения за сватби и броя на пътниците в обществения транспорт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?