Следвайте ни

Тревога! Турската армия се готви за голяма война в Сирия

viber icon

Турските военнослужещи са напуснали наблюдателните пунктове, само за да преразпределят своите части по цялата линия на фронта, където те бързо са започнали да установяват отбранителни позиции. Това предават информационни агенции, цитирани от Поглед инфо.

Стана известно, че турските военни започват да изоставят наблюдателните пунктове в Идлиб.

Военният персонал напуска на малки колони под прикритието на нощта, изключително в тъмното.

По предварителна информация всичко се изнася от турските военни съоръжения: оръжие, техника и дори предмети от бита.

На пръв поглед може да изглежда, че командването на Турските въоръжени сили най-накрая е осъзнало разрушителността на действията си в САР и е решило да напусне земите на Сирия завинаги.

В действителност обаче ситуацията се оказа точно противоположна: турските войски напускат наблюдателните пунктове, само за да си преместят частите по цялата линия на фронта, където набързо са започнали да екипират отбранителни позиции, да разполагат артилерия и танкове.

От военна гледна точка решението на турското командване е разбираемо - наблюдателните пунктове лесно се заобикалят от отрядите на сирийската армията, така че някои от тях остават в тила.

Освен това плътно концентрираните турски войски не пречат на работата на руската авиация, осъществяваща целенасочени атаки по позициите на джихадисти.

След като турските войски бъдат разпръснати по цялата фронтова линия на сирийската армия, неизбежно ще трябва да се стигне до открит конфликт, което означава, че началото на голяма война не е далеч.

Коментари (3)

Мама Роза

25.02.2020 | 12:32

Ванко мама спри да пишеш коментари!

Отговори
0 0

До Мариана

25.02.2020 | 11:52

Ти си напълно луда.............................................

Отговори
2 1

мариана

25.02.2020 | 11:30

Спасете правителството ни - ОП и ГЕРБ са европейски партии,ако паднат от власт,мястото им ще заемат англо-американски партии,които клатят правителството,страхувам се,да не се случи това,което се случи в Украйна,спасете България и подкрепете правителството ни!

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?