49

Тревога: Турция може да загуби своята независимост след опустошително земетресение

Известният турски геолог проф. д-р Джелал Шенгьор, направи смразяващо изявление относно очакваното голямо земетресение в района на Мраморно море, което ще засегне чувствително и Истанбул. Той алармира, че земетресението ще унищожи както 16 милионния мегаполис, така и важни индустриални региони на страната, като Турция дори може да загуби своята независимост.

АА

Ученият говои пред изданието "Индипендънт Тюркиш", Шенгьор заяви, че земетресение с магнитуд 7,2 до 7,4 е неизбежно в Мраморно море, като то ще стане скоро

АА

Ето какво заяви той по-конкретно:

"Вижте, разломът минава почти през средата на Мраморно море. Сега е открит нов разлом близо до Истанбул. Тръгва от средата на басейна Чънарджък. Ако някой от тях се пресчупи, това разбира се ще причини големи разрушения в Истанбул, но също така ще причини големи разрушения в Текирдаг. Ще бъдат засегнат големи райони в Тракия.

Участъкът между Текирдаг и Истанбул ще бъде напълно разрушен и ще изчезне от картата.

АА

На изток, в азиатската част на Истанбул разрушенията може да стигнат чак до Измит. Този район също ще бъде опустошен. Там е концентрирана много голяма част от индустрията ни. 

Южните райони на Мраморно море също ще бъдат сериозно засегнати. Там се намира равнината където е Бурса и Балъкесир, където също е концентрирана огромна част от индустрията на страната. Всички те ще бъдат разрушени, поради нестабилността на почвата там.“

Като цяло, земетресението в Истанбул може да е толкова пагубно за икономиката на страната, че то е вероятно дори да доведе до загуба на независимостта на Турция...

АА

Тъй като икономиката на Турция, знанията и уменията на страната няма да бъдат достатъчни, за да преодолеят това земетресение, Турция ще поиска помощ. Светът с радост ще даде тази помощ. Защото Истанбул ще е заложен на карта.

Позицията на Турция на световната сцена ще отслабне и ще е много уязвима от външни фактори, което ще застраши нацоналната сигурност", алармира професор Шенгьор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
ВЪЙ

ВЪЙ

14.03.2024 | 11:03

Дали пък не подготвят турците за HAARP. Изведнъж много се заговори,сякаш някой може да предвиди земетресение? Добре ще е османците да следят за присъствието на "изследователски" военни кораби на САЩ около бреговете си.Последно такъв имаше край Кахраманмараш и последствията са видни и днес. Чичо Сам няма изгода от силна държава в региона.

Отговори
8 7
Асен

Асен

14.03.2024 | 11:00

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://mub.me/mens

Отговори
0 5
..............

..............

14.03.2024 | 10:50

Толкова много глупости изречени от въпросния "учен", че щеше да е смешно, ако не беше жалко.

Отговори
4 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?