71

Тревога! Кремъл готвел нова атака за превземането на Киев ВИДЕО

В администрацията на руския диктатор Владимир Путин, на фона на лек напредък в Донбас,  отново решиха, че могат да „доведат войната в Украйна до победа“ за няколко месеца. Включително - за превземане на Киев.

За това пише УНИАН позовавайки се на два източника, близки до Кремъл и един събеседник директно в президентската администрация на Русия.

 

Както беше съобщено, „програмата минимум за обявяване на победа“ в Кремъл е окупацията на Донбас, а „програмата-максимум“ е превземането на Киев. Събеседници на журналисти в Кремъл заявиха, че ръководството на Руската федерация не е изоставило идеята за превземане на столицата на Украйна.

"Все пак ще ги вземем (украинците). Най-вероятно всичко ще свърши до есента", казва един от източниците на УНИАН. Подобни настроения, пише вестникът, се наблюдават не само в Кремъл, но и в ръководството на Единна Русия.

Представители на партията редовно посещават окупираните територии на Украйна. Позицията на ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация по този въпрос все още не е известна, пишат медиите.

 

За да постигне целта за превземане на Киев, Кремъл може да изпраща масово военнослужещи.

"Засега се бият предимно войници по договор. Те са достатъчни за сравнително бавно напредване (в Украйна). Но ако трябва да се движите по-бързо, можем да използваме наборни военнослужещи. Все пак и това е армия", каза източник от Кремъл, добавяйки че няма обща мобилизация в Руската федерация. Кремъл се страхува да предприеме такава стъпка поради рисковете да загуби рейтинга си.

В същото време Путин се съмнява, че Западът ще продължи мащабната подкрепа за Украйна, като й прехвърля оръжия и финанси.

„Рано или късно Европа ще се умори да помага - това са както пари, така и производство на оръжия, от които самите те се нуждаят повече. По-близо до есента ще трябва да се преговаря (с Русия) за газ и петрол за отоплителния сезон”, изброява „аргументите” един от събеседниците.

"Сега изглежда, че малко се случва на фронта. Че руската армия превзема някои второстепенни населени места. Че има някакви проблеми. Но това усещане се създава, защото украинците не са се предали веднага, както мнозина мислеха.

Да, блицкриг не се получи, видими са някои грешни изчисления. Но това не означава, че войната няма да може да се спечели”. Това заяви един от събеседниците, близки до администрацията на президента на Руската федерация. Друг източник е убеден, че Руската федерация разполага с повече ресурси от Украйна без западна подкрепа.

 

Както УНИАН по-рано съобщи, президентът на Украйна Владимир Зеленски е убеден, че украинските защитници са успели да защитят Киев. Според него това все още не е окончателната победа на Украйна.

 
В същото време кметът на Киев Виталий Кличко не изключи, че окупаторите може да се опитат отново да „превземат Киев за два дни“.


Припомняме, според градските власти от началото на пълномащабната руска инвазия в Киев са пострадали 208 жилищни сгради, 46 училища, 29 детски градини и 1 сиропиталище. Пострадали са и 13 административни сгради, 2 спортни, 5 социални, 17 здравни, 10 културни и 48 обекта на транспортната инфраструктура.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
23 коментара
454

454

28.05.2022 | 17:31

Всички тези статии са плод на американските подлоги в медиите

Отговори
2 4
Paula Fox

Paula Fox

28.05.2022 | 17:01

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 3
Звездите ми говорят

Звездите ми говорят

28.05.2022 | 15:44

Идва ред на Полша. Виждам Одеса руска отново. А Магарица потъва в траур, азовците са разбити,укрите в Донбас също,ми ся за кво ще пишат,няма матриял.....

Отговори
2 5
Има шанс

Има шанс

28.05.2022 | 17:03

Ако в Наречен и Карлуково немогат питай в Шейново!

Отговори
3 0
И 500-те милиона евро които им подари фашисткия запад няма да им помог

И 500-те милиона евро които им подари фашисткия запад няма да им помог

28.05.2022 | 15:34

Само Русия и Унгария ще изкоренят фашизма от Европа. Само Путин и Орбан се борят срещу фашизма в Европа. Ана продажниците им напъпват банковите сметки в долари за сметка на мизерията към която ни водят!

Отговори
6 5
Ясноооо!!!!!!!

Ясноооо!!!!!!!

28.05.2022 | 15:33

Скоро няма да се отървем от оук рай ин ски ят ШОВИНИЗЪМ!!!

Отговори
3 5
ХА ХА

ХА ХА

28.05.2022 | 15:34

ТОВА Е ПОСЛАНИЕ САМО СА ВИСОКОИНТЕЛИГЕНТИТЕ!

Отговори
4 0
МАЙ, 24 МАЙ

МАЙ, 24 МАЙ

28.05.2022 | 15:29

ХАЙДЕ ДА ПОЛЗВАМЕ САМО БУКВИТЕ НА КИРИЛИЦАТА!!! И /////// ПАК !!!!

Отговори
3 0
ПЕТЪР И ПАВЕЛ

ПЕТЪР И ПАВЕЛ

28.05.2022 | 15:27

ТОЗИ КОНФЛИКТ Е АПОТЕОЗ НА ВЕЧНАТА АЛЧНОСТ! А КОИ ТОЧНО СА ТАКИВА И И ИНСПЕРИРАТ ТЕЗИ ЕМОЦИИ?

Отговори
4 1
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

28.05.2022 | 15:26

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
5 5
ПИТАЩ

ПИТАЩ

28.05.2022 | 15:24

И КАК ПОЗВОЛИХМЕ ЕДНИ ЯН КИ ДА ЗАБЪРКАТ ТАЗИ ОМРАЗА МЕЖДУ ЕДНИ СЛАВЯНИ?

Отговори
4 5
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

28.05.2022 | 15:26

Диванен експерте, я кажи ти КАК?

Отговори
4 5
ХА ХА

ХА ХА

28.05.2022 | 15:37

ТЪ-ЪП МИРИЗЛИВ БЛЯД!

Отговори
6 0
Диктатор е този който поставя санкции и ембарго който дълбоко бърка в

Диктатор е този който поставя санкции и ембарго който дълбоко бърка в

28.05.2022 | 15:12

Диктатор е този който дълбоко ни бърка в джобовете със санкции ембарго насочени срещу европеецът. Това са диктаторите. Отнемат ни Европейския живот внасят ни инфлация война и ни обричат на глад и мизерия. Това са фашистките диктатори подкрепящи нациста Зеленски.

Отговори
1 9

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?