71

Тревога! Британското разузнаване: Русия прехвърля огромна елитна армия в Луганск

Руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни съоръжения, може би подготвят атака

 

Британското министерство на отбраната посвещава поредния си разузнавателен доклад на прогнозите за по-нататъшни събития в Луганска област, където руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни съоръжения, съобщава Руската служба на Би Би Си.

По всичко личи, че частите на Първа гвардейска танкова армия на Руската федерация - елитно войсково подразделение, са дислоцирани на фронтовата линия край град Сватово в Луганска област, пише УНИАН.

По време на войната тази армия вече претърпя значителни загуби, по-специално по време на отстъплението от района на Харков през септември 2022 г. Сега, очевидно, съставът на армията е попълнен с мобилизирани. Но все пак числеността й е много по-малко от 25 хиляди души, предвидени по норматив.

Руските сили завършиха подготовката за почти непрекъсната 60-километрова траншейна система между Сватово и руската граница. Въпреки внушителния си обхват и дълбочината на системата нейните отбранителни способности все още не са ясни, коментират от британското разузнаване.

Ефективността на Първа гвардейска танкова армия и други съединения, които водят отбранителни действия, до голяма степен ще зависи от степента на тяхното взаимодействие и тиловата поддръжка, обобщават анализаторите.

На 21 ноември британското разузнаване отбеляза, че Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Ситуацията край Сватово

"Началникът на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай каза, че окупаторите са изтеглили много техника в районите на Сватово и Кременная. Те се опитват с всички сили да спрат настъпателните действия на въоръжените сили на Украйна", пише УНИАН.

Сергей Череватий, представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна, каза на 7 декември:

"Руснаците подготвят контранастъпателна операция в Луганско направление. Ние знаем за това и активно противодействат на това в района на Сватово и други райони, където се опитват да контраатакуват".

Според анализатори от Американския институт за изследване на войната, на линията бойци настъпват в районите на Бахмут и Авдеевка (Донецк), но при линията Сватово-Кременная, те се отбраняват.

Гайдай в началото на декември обеща добри новини от района на Луганск. Според ръководителя на Луганската областна администрация в направленията Сватовско и Кременско, времето допринася за напредъка на Въоръжените сили на Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
Ех"Мириша Дейли",

Ех"Мириша Дейли",

09.12.2022 | 06:33

"гьобелсов" бард на" племената брити" !

Отговори
0 1
Това са милиарди долари за война в Европа.

Това са милиарди долари за война в Европа.

08.12.2022 | 21:44

Как Мислите за наше добро ли краварите дават милиарди дори за война в Европа. А ние ще чакаме платените от нас самолети следващата петилетка. И в знак на благодарност ще плащаме за още книжни самолетчета. Каква подигравка с България.

Отговори
9 6
Продажни европейски джендъри за доларчета

Продажни европейски джендъри за доларчета

08.12.2022 | 21:33

Пита се кой продава Европа за мръсните долари.

Отговори
6 5
Кой днес вярва на британските коло.низатори

Кой днес вярва на британските коло.низатори

08.12.2022 | 21:08

Крайно време е да последваме британците и да излезем от европейския съюз. Изритаха ни от шенген. И да останем настрани от войната която водят запада срещу Русия. И без това нато се командва от краварите и англичаните, които са извън европейския съюз и се пита какво правят те с това тежко въоръжение което внасят в източна Европа. Как какво война срещу славяните. Мръсници. А сега фа.шисти цъкайте минуси.

Отговори
16 9
СТРАХИЛ

СТРАХИЛ

08.12.2022 | 20:58

ГОЛЯМ СТРАХ ЛЪХА ОТ ТАЗИ СТАТИЯ КЪДЕ ЩЕ БЯГАТ УКРИТЕ

Отговори
6 7
От последните минути

От последните минути

08.12.2022 | 20:25

На авиабазе во временно оккупированном россиянами Бердянске (Запорожская область) прогремели взрывы. Как сообщила в комментарии "Суспільне" глава городской военной администрации Бердянска Виктория Галицина, было три мощных взрыва, а за ними – еще 15 меньшей силы.  По имеющейся информации, это вызвало масштабный пожар. Почти все скорые и пожарные машины, которые есть в городе, выехали на место происшествия. 

Отговори
4 6
а после

а после

08.12.2022 | 22:02

кой ми спря тока с ракети

Отговори
3 1
Зеленото човече

Зеленото човече

08.12.2022 | 20:02

Загубите на украинската армия старателно се крият. Обаче човек като си помисли защо украинската групировка - около 40 000 човека не тръгва в настъпление тук, се сеща, че тези части се използват да крепят фронта в Донбас. Ще стигнат някъде докъм Нова година. Обаче украинският тил систематично се съсипва и логистиката се усложнява. Руските отбранителни линии стават все по-плътни. Кантарът не мърда, но ще се капичне, не се съмнявайте. Донецкия участък на фронта. Другата възможност за активизация на военните действия. Вървят боеве за Мариинка, Бахмут и Соледар. Украинската отбранителна линия все още държи, благодарение на хвърляне на все нови и нови части и на огромни загуби. Положението около Бахмут е кофти за украинската армия. Очакванията са, че някак си резервите ще стигнат да се удържи града, защото падането му ще тежък психологически удар. Огромните загуби вследствие на руския артилерийски обстрел от доминантните височини се крият. Правилно се крият. Ако се разберат колко са, дали украинските войничета ще искат да влизат в месомелачката? Няма да искат, много ясно.

Отговори
18 9
Киро

Киро

08.12.2022 | 19:49

да доведе Лена общата и Kokopчо да ги приветстват

Отговори
14 9
ZZ Соросоид

ZZ Соросоид

08.12.2022 | 19:46

Гответе се да посрещате братушките на Орлов мост.Този път със свалени гащи ,да ви се порадват.

Отговори
10 19
777

777

08.12.2022 | 20:26

Това което казваш е практика и любимо занимание на евроатлантическата сган

Отговори
11 8
Русолюб Ядренски

Русолюб Ядренски

08.12.2022 | 19:37

Заклевам се, че ще се бия до последната капка кръв за матушка Россия, за Ленину, за Сталину, за Путкину. Ние българите сме изключително горд народ! От цяла Европа само ние подкрепяме ЛилиПутин....

Отговори
9 20
И в иронията,

И в иронията,

09.12.2022 | 06:35

"ПРОзд"!

Отговори
0 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?