4020

Трети март по американски: Знакови сгради в САЩ бяха осветени с цветовете на българското знаме СНИМКИ

Четири знакови обекта на Западния бряг на САЩ бяха осветени в цветовете на българското знаме по повод националния ни празник. Инициативата на генералното консулство в Лос Анджелис започна през 2022 г. с осветяването на сградата на общинския съвет в Лос Анджелис (City Hall Los Angeles), Калифорния.

За трета поредна година българската общност се събра в парковото пространство пред емблематичната сграда със знамена и музика за отбелязване на празника. Екипът на генералното консулство, децата и учителите от българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лос Анджелис и танцьори от фолклорната група „Хоротропци“ очакваха сънародниците ни за запалването на светлините в 18.30 ч. местно време.

Всяка година инициативата се разраства в нови градове и щати по западното крайбрежие, с което генералното консулство цели както да зарадва все повече сънародници в САЩ в празничния ден, така и да се подчертаят силните връзки на приятелство, партньорство и сътрудничество, които свързват народите на двете съюзнически страни.

 

За първи път тази година беше осветен и мостът „Морисън“ (Morrison Bridge) в Портланд, щата Орегон. Той представлява главна пътна артерия за центъра на града. За втора поредна година в бяло, зелено и червено грейна и сградата на общината в град Финикс, Аризона, както и виенското колело в гр. Сиатъл, Вашингтон, където към инициативата се присъедини Българският център за култура и наследство в Сиатъл.

Българското знаме беше развято в центъра на Чикаго, предаде Нова. Трибагреникът ни беше издигнат тази година от проф. Иво Цветанов, който е ръководител на Клиниката по трансплантология в университета на Илинойс. Проф. Цветанов е и бивш български гвардеец. Церемонията се изпълнява за 18-а година в града, където живее най-голямата диаспора в Съединените щати. Честванията по отбелязване на 3 март включваха концерт и осветяване на най-високата сграда в града в  бяло, зелено и червено.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
rtyrty

rtyrty

04.03.2024 | 22:54

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

Отговори
0 0
Вън от Нато!

Вън от Нато!

04.03.2024 | 17:22

Признавам ги за лицемери. Ние получаваме това, но жертваме много повече за тях.

Отговори
1 2
факт

факт

04.03.2024 | 17:10

Американците ако бяха на нашия акъл щяха да свалят нашето знаме / както ние сваляме руското у нас / Каква заслуга имаме към Америка, та си развяваме там байряка,за разлика от Русия към нас....

Отговори
3 3
West

West

04.03.2024 | 15:52

Бяло зелено червено само че хоризонтално не вертикални

Отговори
5 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?