71

Трета вълна на атаката: Руснаците превзеха промишлената зона на Авдеевка

Руските войски са увеличили използването на FPV-дронове, което затруднява логистиката на украинската армия

 

Руските окупатори настъпват на северозапад и югоизток от Авдеевка. Това се посочва в нов доклад на Института за изследване на войната (ISW). В него се отбелязва, че на геолокационни кадри се вижда, че те напредват малко северозападно от Красногоровка, на 7 км от Авдеевка, и в източната част на промишлената зона в югоизточните покрайнини на града.

Геолокираното видео показва руски бронирани машини, които атакуват позиции на ВСУ в северната част на индустриалната зона в югоизточните покрайнини на Авдeeвка. Анализаторите отбелязват, че руските пропагандисти тръбят за предполагаемото пълно превземане на промишлената зона на Авдийвка в близост до железопътната гара Ясиноватая-2, но ISW не е наблюдавала визуално потвърждение на тези твърдения.

Виталий Барабаш, началник на военната администрация на град Авдеевка, заяви, че руските окупатори са намалили използването на авиация, но са увеличили използването на FPV-дронове, което затруднява логистиката и евакуацията на цивилното население от града, пише offnews.bg.

Русия започна трета вълна от нападения срещу Авдеевка, като увеличи броя на атаките. По данни на Института за изследване на войната този път механизираните сили на руските окупатори са значително по-слаби в сравнение с предишните вълни от нападения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
A има

A има

28.11.2023 | 05:42

и още неприятни неща за зеления клоун.Тази зима жидовете ,доста ще се гърчат.

Отговори
4 7
tyutyu

tyutyu

28.11.2023 | 01:22

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук...----- http://gg.gg/blumag

Отговори
0 3
Кой е ок.упатор е твърде дискусионна тема

Кой е ок.упатор е твърде дискусионна тема

28.11.2023 | 01:19

Зеленият кло.ун на.цист с неговата ху.нта убиваща украинския народ е истински оку.патор и тер.орист в Украйна. Да мобилизираш и изпращаш на явна см.ъ.р.т по 20 000 украинци на месец си е тер.ористичен акт на зеления продажник мръ.сник.

Отговори
6 8
Ако Червената армия беше като армията на Шойгу

Ако Червената армия беше като армията на Шойгу

27.11.2023 | 23:40

Щяха да ѝ трябват двайсет години да завземе Берлин.

Отговори
6 6

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?