3906

Трансджендър от САЩ зае висш пост в Украйна

Трансджендър журналист от Съединените щати вече е официалният говорител на силите за териториална отбрана на украинските въоръжени сили.

Kyiv Post в четвъртък написа в Twitter, че Сара Ащън-Чирило "е станала един от ораторите за отбранителните сили" и работата й за Украйна скоро беше похвалена в изявления от Министерството на отбраната на Украйна и Хана Майлар, украински заместник-министър на отбраната.

"Тъй като бях в Украйна почти 520 дни, в различни цивилни и военни функции, повече от всичко оцених силата и издръжливостта на украинския народ", каза Аштън-Чирило пред Newsweek в имейл. "През последния месец, когато моята роля се разви от войник от пехотата до един от публичните гласове на въоръжените сили на Украйна, станах още по-благодарна за тази сила", каза тя.

Ащън-Чирило пристигна в Украйна през март 2022 г., скоро след като руският президент Владимир Путин започна инвазията си в страната през февруари. Първоначално тя работи в страната като репортер, което накара USA Today да я нарече "първият открит транссексуален военен кореспондент в света". Въпреки това, след като става свидетел на войната от първа ръка, тя е назначена във въоръжените сили на Украйна и работи като боен санитар.

Ащън-Чирило продължава да служи като младши сержант в украинската армия и вече е започнала работа за Силите за териториална отбрана като водеща на англоезични предавания Украйна в знанието и Русия мрази истината.

"Никога не съм била толкова горда да прочета двойните изявления, публикувани от Министерството на отбраната на Украйна и заместник-министъра на отбраната Хана Малиар относно работата ми в името на победата", написа Ащън-Чирило в Twitter в четвъртък. "Тази официална подкрепа за моята служба в Украйна, направена по толкова бърз и публичен начин, е смиряваща и утвърждаваща по начини, които никога няма да мога да опиша правилно.“

След като новината за новата роля на Ащън-Чирило предизвика негативни коментари от някои руски блогъри, младши сержантът беше защитен от видни украинци. Сред тях беше Инна Совсун – член на украинския парламент – която поздрави Ащън-Чирило, като същевременно скочи срещу скептиците, пише Глас Нюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Содом и Гомор

Содом и Гомор

26.09.2023 | 06:36

Руските нужици ще бъдат очаровани.....

Отговори
6 4
Дрон

Дрон

26.09.2023 | 02:17

Тагарев, къде блее ами не взима пример?

Отговори
12 3
Батко

Батко

26.09.2023 | 01:22

сладур, ще го изям!

Отговори
7 3
ertret

ertret

26.09.2023 | 00:08

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: --~~--- https://marketl.ink/biocom

Отговори
1 7

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?