Следвайте ни

Тръмп спира кранчето на най-големите градове, били проблемни

viber icon

Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да лиши от федерално финансиране градове като Ню Йорк, Вашингтон, Сиатъл и Портланд, защото властите там не възпрепятстват "анархията, насилието и разрушенията". Меморандумът за това на американския лидер беше публикуван от Белия дом, предадоха агенциите, цитирани от БТА. 

"Моето правителство няма да позволи да се отделят долари от федералните данъци за финансиране на градове, които позволяват да се превръщат в зони на беззаконие", се казва в документа.

 Според меморандума правителството ще започне проверка по отношение на отделянето на федерални средства на Сиатъл, Портланд, Ню Йорк и Вашингтон. "Изключително важно е федералното правителство да преосмисли използването на федерални фондове от юрисдикции, допускащи анархия, насилие и разрушения в градовете на Америка", отбеляза президентът на САЩ.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо реагира на новината в Туитър и заяви, че Тръмп се опитва да спре финансирането на градове и щати, което те трябва да получат, за да се възстановят от коронавирусната пандемия.

"Той не е някакъв крал. Той не може да "лиши от финансиране" град Ню Йорк", написа Куомо. "Това е незаконно".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?