Следвайте ни

Тръмп са завърна с шоу - танцува и целува ВИДЕО

viber icon

Доналд Тръмп се завърна по-щур от всякога. Американският президент се яви на митинг във Флорида - негова първа изява след коронавируса.

„Справям се  толкова добре, че не можете да повярвате“, каза той в понеделник, „Аз давам на всеки от вас голяма, сочна целувка, на мъжете, на красивите жени. Целувам всички, просто всички”.

В първата си голяма предизборна кампания след заразяването си с коронавируса Доналд Тръмп се опита да превърне болестта си в послание за победа. Той се шегуваше, викаше, танцуваше на "YMCA".

Успоредно с големия митинг в затруднения от вируса щат Флорида неговата кампания публикува нов слоган: "Президентът Тръмп разби Коронавируса". Тръмп може да се види в рекламата и като мускулест супергерой в боксов ринг, който нокаутира вирусната клетка.

Тръмп и феновете му обявяват пандемията за приключена или поне под контрол. Президентът продължавал да прилага забраните за пътуване срещу Китай "и срещу блокиранията от типа на Европа" на ранен етап, а по-строгите мерки само биха навредили на икономиката и хората. „Искаме нормален живот, това е всичко, което искаме“, извика Тръмп във Флорида.

Президентът похвали Флорида, че е "отворена за бизнес", отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са "напът да имат 100 милиона ваксини преди края на годината".


Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида - ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, бяха без маски и стояха плътно един до друг. 


„Когато си президент, не можеш да се скриеш в мазето. Може би е рисковано, но трябва да излезеш”, каза той, имайки предвид Байдън.

Демократът провежда значително по-малки митинги, често в стил на автокиното, с изискване за маска и строги правила за дистанция.

В същото време главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи каза, че "много проблеми" чакат САЩ, ако хората не бъдат убедени да носят маски и да избягват големите събирания.

Във Флорида Тръмп даде най-доброто от обещанията си. "Винаги, винаги ще бъда “Америка на първо място", каза той. „Сънливият Джо“, както той нарича Джо Байдън, „ще утрои вашите данъци. Но ние ще унищожим вируса с ваксина и ще оставим икономиката да расте гигантски”.

Като призив за изборите той извика към своите привърженици: „Не прецаквайте това!“. Те му благодариха с хоровото: “Four more years!” (Още четири години, б.ред.).

Няколко седмици преди изборите обаче изглежда все по-малко вероятно основните послания на Тръмп да излязат извън лоялната му база. Предимството на Байдън в анкетите нараства непрекъснато през последните няколко дни. Според уебсайта за анализ RealClearPolitics  демократът сега води с почти десет процентни пункта пред Тръмп средно за страната.


Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?