71

Тръмп призова за спиране на войната в Украйна заради заплахата от глобален сблъсък

Бившият президент на САЩ призова за прекратяване на военните действия в Украйна заради заплахата от световна война. Той изрази това мнение във видео, публикувано вчера в социалната мрежа Truth Social, съобщава ТАСС, цитиран от glasove.com.

„Всеки ден този прокси конфликт в Украйна продължава, ние рискуваме глобална война (...), нашата цел е незабавно пълно прекратяване на военните действия (...). Това е основният проблем. Имаме нужда от мир без забавяне“, заявява Тръмп.

 

По-рано Тръмп заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласне човечеството към трета световна война. Тръмп отбеляза също, че ако спечели президентските избори, САЩ ще успеят да разрешат ситуацията в Украйна за един ден.

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Сегашният американски лидер Джо Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

17.03.2023 | 14:43

Войната спира ,след като copocoидната гмеж остави света сам да определя съдбата си /даже и тази на собствената си страна/ .Русия никога няма да се съгласи с политика на САЩ ,като световен жандарм. Сбогом Бай Данчо !

Отговори
3 13
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

17.03.2023 | 10:20

Войната СПИРА на другия ден, след като футин си изтегли войските от Украйна до международно признатите и граници! Просто и ясно, като за Де.били!

Отговори
25 7
Ахам

Ахам

17.03.2023 | 11:40

Питай поляците, румънците и унгарците колко са признати границите на Украйна. Измислена държава. Освен това и фашизирана. Светът ще е по-добро място без нея.

Отговори
5 20

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?