2374

Тръмп помаха и отлетя за Ню Йорк, за да се предаде на съда

Доналд Тръмп отпътува от Флорида за Ню Йорк, където ще се предаде на местния съд. Предстои той да бъде официално обвинен за това, че е платил на порноактриса, за да си мълчи, че са били заедно по време на предизборната кампания през 2016 г. Така 76-годишният републиканец ще стане първият американски президент, който някога е бил обвиняван в престъпление,

Десетки хора, много от които размахваха подкрепящи Тръмп знамена и американски флагове, се изредиха по маршрута, докато кортежът на Тръмп се движеше от имението му във Флорида до летището, където той се качи на частния си Боинг 757, украсен с името му на фюзелажа, предаде БГНЕС.

Тръмп беше забелязан да маха на пресата, докато се качваше на самолета, пътуващ за града, в който е създал името си и където се надява да използва явяването си, за да събере подкрепа за кандидатурата си за Белия дом през 2024 г. "На път за Ню Йорк. Да направим Америка велика навсякъде!!!", написа Тръмп в платформата си за социални мрежи Truth Social, минути преди да излети в 13:00 ч. ( 17:00 ч. по Гринуич). 

Нюйоркската полиция беше в повишена готовност преди пристигането на Тръмп, с кордони за сигурност и агенти на Тайните служби пред Тръмп Тауър и наказателния съд, където той ще се яви пред съдия във вторник следобед. Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс предупреди, че всеки, който протестира с насилие по време на историческото обвинение на Тръмп, ще бъде "арестуван и подведен под отговорност, без значение кой сте".

"Макар че може да има някои буйстващи, които мислят да дойдат в нашия град утре, нашето послание е ясно, просто е: "Контролирайте се" - каза кметът на пресконференция, като добави, че няма конкретни, достоверни заплахи.

В рамките на обвинението Тръмп ще премине през стандартната процедура по вземане на пръстови отпечатъци и фотографиране, което вероятно ще доведе до една от най-известните снимки на съвременната епоха.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Mимет

Mимет

04.04.2023 | 00:09

Кметът на Ню Йорк посочи конкретно име. Домашният любимец, питекантропа на Тръмп Марджъри Грийн. Погледнете изображенията на питекантропа за да добиете представа как изглежда това. Огромната грешка на Тръмп, която ще му довлече големи беди.

Отговори
1 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”