4020

Тръмп поиска отлагане на съдебния процес предизвикан от порноактриса

Доналд Тръмп днес поиска от съдията в Ню Йорк, който води делото по обвинения срещу него, че е платил пари в замяна на мълчанието на порноактриса, да го отложи, докато Върховният съд на САЩ приключи разглеждането на твърдението му, че той има имунитет за действията си като президент, предаде Ройтерс.

Началото на делото за платените в замяна на мълчание пари е насрочено за 25 март в нюйоркски щатски съд в Манхатън. Тръмп пледира "невинен" по 34 обвинения във фалшифициране на търговски документи.

Прокуратурата твърди, че преди изборите през 2016 г. той е наредил на бившия си адвокат Майкъл Коен да плати 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс, за да купи мълчанието ѝ за сексуален контакт, който по думите ѝ се е случил десетилетие преди това. След това под фалшив претекст Тръмп записал възстановяването на средствата на Коен като правни разходи, добавя прокуратурата.

Делото е едно от четирите федерални и щатски дела, заведени срещу кандидата за президент от Републиканската партия. Точни дати все още не са определени за другите три дела, които са свързани с опитите му за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. и за начина, по който той е боравил с правителствени документи, посочва Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?