Следвайте ни

Тръмп под натиск: Да докаже твърденията си за изборни измами или аут

viber icon

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън продължи с подготовката на новата си администрация, докато действащият президент Доналд Тръмп продължава да завежда множество съдебни дела за оспорване на изборния резултат. Тръмп отказва да признае поражение и вместо това не спира да отправя безпочвени обвинения за изборни измами, които засега не намират потвърждение, предаде Ройтерс.

До момента съдиите отхвърлиха исковете в щатите Мичиган и Джорджия, които бяха внесени от щаба на Тръмп. Правни експерти твърдят, че съдебните процеси имат малък шанс да обърнат резултата от изборите на 3 ноември.

Близо 80% от американците, включително половината републиканци, казват, че Байдън е законният победил, показва проучване на Reuters/Ipsos от вторник.

Но привържениците на сегашния президент, който по последни данни е получил гласовете на над 72 милиона американци, в сравнение със 77 милиона, подкрепили Байдън, се възхищават от бойния му дух и незачитане на нормите. Досега той не е обещал да сътрудничи на новоизбрания президент, както обикновено правят отиващите си президенти.

"Честно казано, това е смущаващо. Как да го кажа тактично?", коментира Байдън и допълни, че според него това няма да е полза за наследството, което оставя президентът.

Близките на Тръмп републиканци обаче го подкрепят и казват, че той е в правото си да оспорва резултата.

Вицегубернаторът на Тексас Ден Патрик заяви, че ще плати 1 млн. долара от сметката на своята кампания на хора, които дойдат да свидетелстват за изборни измами.

В частни разговори обаче републиканци казват, че в близко време Тръмп трябва да предостави съществено доказателство за твърденията си или да напусне сцената, пише медияпул.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Организирана престъпна група

Организирана престъпна група

12.11.2020 | 15:07

Три електорала загуби Байдън в Аляска след 20 в Пенсилвания Победата ни бе похитена, по Сидни Пауел за FoxNews. Става дума за масивни координирани усилия за кражба на изборите от американския народ. Използваха специален алгоритъм да изчислят недостигащите гласове за Байдън и заваляха 450 000 бюлетини само с отметка за Байдън без посочен избор законодатели на местно и федерално нива, които бяха едновременно.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?