Следвайте ни

Тръмп или Байдън: 93 милиона американци вече гласуваха

viber icon

Днес в Съединените щати е денят на истината, в който се гласува за президент и Конгрес. Общо 230 милиона американци имат право да изберат дали републиканецът Доналд Тръмп да остане в Белия дом или на негово място да дойде демократът Джо Байдън.

Часове преди началото на изборния ден над 93 милиона американци вече са дали своя глас в предварителното гласуване. 61 милиона от тях са го направили по пощата. Това са 68% от всички гласували преди 4 години.

Джо Байдън има преднина на национално ниво, но в няколко от колебаещите се щати разликата между двамата кандидати е минимална.

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп е изпреварил кандидата за президент от Демократическата партия Джоузеф Байдън по резултатите от допитвания в няколко щати, където се очаква ключова битка на изборите на 3 ноември. Данните са предоставени от Real Clear Politics, съобщават световните издания.

Така например, в Охайо, в навечерието на изборите Тръмп е подкрепян от 47,4 процента от избирателите, докато Байдън - 46 процента. В Северна Каролина действащият лидер на страната също е напред с подкрепата на 47,8% от анкетираните срещу 47,2% за Байдън.

Минимален превес се наблюдава в Джорджия, където Тръмп е подкрепен от 47,8 процента от анкетираните, а Байдън - от 47,6 процента. В Айова лидерът на страната спечели подкрепата на 47,2% от гласоподавателите срещу 45,8% за кандидата на демократите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

03.11.2020 | 10:40

Днес ще гласуват само гласоподаватели на Тръмп. Либералите вече си изстреляха патроните.

Отговори
1 1
Сцила и Харидба

Сцила и Харидба

03.11.2020 | 09:28

Не ме занимават терзанията на ПМ Борисов за турски поток и аец, а полумъжете му да спрат

Отговори
0 0
Тръмп за президент

Тръмп за президент

03.11.2020 | 08:22

Не съм убеден, че ГЕРБ го искат, обратно. Пишеш симпатии за него и ДАНС започва да писука в ушите. Президент Тръмп обеща да си тръгват от местата шефове на сиаей, пентагон и другите масони

Отговори
2 1
По-важното е

По-важното е

03.11.2020 | 08:57

Важното е, че Шутин го иска! Както се вижда, в последния момент слага по едно рамо.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?