71

Тръмп бесен на съдията по делото в Ню Йорк

Доналд Тръмп заяви, че има "сериозен проблем" със съдията, който води наказателното му дело в Ню Йорк, и че трябва да е в предизборната кампания, а не в съда.

"Няма да ни бъде даден справедлив процес", заяви Тръмп пред репортери пред съдебната зала в Манхатън, след като за деня приключи изборът на съдебни заседатели по делото му за "мълчаливи пари" - едно от четирите отделни наказателни дела, които са му повдигнати.

Тръмп също така разкритикува съдия Хуан Мерчан за това, че е отхвърлил молбата му да му бъде позволено да присъства на изслушване във Върховния съд следващата седмица.

Тръмп твърди, че като бивш президент трябва да бъде имунизиран срещу наказателно преследване - въпрос, който най-висшата съдебна инстанция в страната трябва да прецени в аргументите си на 25 април.

"Съдията, разбира се, няма да ни позволи да стигнем дотам", каза Тръмп. "Той си мисли, че е по-висш от Върховния съд, предполагам".

Тръмп неведнъж е критикувал съдията, който ръководи процеса, а Мерчан отхвърли искането на адвокатите на бившия президент да си направи самоотвод от делото.

"Имаме истински проблем с този съдия", заяви Тръмп. "Той е много конфликтен съдия."

Тръмп заклейми делото - заведено от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, демократ - като "политически лов на вещици" и заяви, че трябва да води кампания за кандидатурата си за Белия дом през 2024 г.

"Не съм нито в Джорджия, нито във Флорида, нито в Северна Каролина, за да водя кампанията, както би трябвало", каза републиканският кандидат за президент. "Става въпрос за намеса в изборите."

Тръмп, първият бивш президент, срещу когото са повдигнати наказателни обвинения, е обвинен във фалшифициране на бизнес документи за това, че уж е платил пари за мълчание на порнозвезда само няколко дни преди президентските избори през 2016 г., за да прикрие сексуална среща през 2006 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Ной

Ной

16.04.2024 | 18:48

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Отговори
0 2
Спиро

Спиро

16.04.2024 | 18:39

"Марица" препечатва левичарските Американски издания своевременно!

Отговори
2 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?