Следвайте ни

Тръгва петзвезден влак Истанбул-Кападокия, билетът е 5000 евро

viber icon

Истанбул подписа споразумение за първия турски проект за луксозен влак със спални вагони "Кападокия Експрес", който ще пътува между Истанбул и Кападокия. 
Влаковата композиция ще бъде с комфорта на 5-звезден хотел, като всички вагони ще бъдат спални.  Този нов сегмент влакове цели да допринесе приблизително 1 милиард евро за турската икономика като приходи от туризъм. Цената на пътуването ще е по 5000 евро на човек.

Проектът "Кападокия Експрес" се реализира изцяло от частния туристически бизнес в страната. 

Фактът, че в света има голямо търсене на транспорт с влак и увеличаването на инвестициите в тази посока се разглежда като една от изходните точки на проекта.  В това отношение този проект има за цел да включи много повече турски градове в този транспорт. 

Първоначалната инвестиционна цена на проекта е 40 милиона евро и целта е 200 хиляди туристи годишно да пътуват с "Кападокия Експрес". Проектът ще бъде реализиран с приноса на HIS Travel, чийто главен офис е в Япония, и Сън Груп.

"Кападокия Експрес" ще предоставя висококачествени услуги като спални, душ и тоалетни във всяко купе, както и доставката на храна до стаите. Също така във влаковата композиция се планира да има два луксозни ресторанта.

"Кападокия Експрес" е планиран по маршрута Истанбул-Анкара-Кападокия. Той ще обслужва пътуващите 7 дни в седмицата, с 14 вагона и капацитет от 294 души.

Други етапи на проекта ще бъдат разширени по-късно до Източния Анадол, Югоизточна Анатолия, Черно море и Егейско море.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Gostenin

Gostenin

06.09.2021 | 11:18

Nyama da stane. Mnogo e skıpo. Za tezi pari samolet i hotel 1 sedmicha şte prekaraş.

Отговори
1 0
Еее

Еее

06.09.2021 | 23:37

Това изживяване е за ценители, не за такива където търсят да не им е скъпо. Който иска евтино да търси друго.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?