Следвайте ни

Тръгна процесът по импийчмънт срещу Тръмп. Ще разкъса ли Америка?

viber icon

Aмериканският сенат даде ход на процеса по импийчмънт на бившия президент Доналд Тръмп, отхвърляйки аргументите на защитата, че той е противоконституционен.

Адвокатите на защитата твърдяха, че Тръмп не трябва да бъде изправен пред съда в Сената за подбуждане към въстание, тъй като вече не е президент.

Но Сенатът гласува с 56 срещу 44 гласа за продължаване на процеса, като шестима републиканци се присъединиха към депутатите от Демократическата партия.

Според един от адвокатите на Доналд Тръмп – Дейвид Шон, процесът на импийчмънт срещу вече бившия президент ще разкъса страната.

„Този процес ще разкъса страната ни, така както това се е случвало може би само веднъж в историята й“, каза адвокатът, визирайки Гражданската война в САЩ (1861-1865). Той също така разкритикува прокурорите от контролираната от демократите Камара на представителите. „Те ни казват, че правят този процес в името на единството, но не искат единство“, заяви Шон, обвинявайки демократите в „чиста и груба пристрастност“. Той предположи, че процесът “ще отвори нови и по-сериозни рани в цялата страна”.

В речта си Шон подчерта, че процеса на импийчмънт е опит за „лишаване от права над 74 милиона американци“, подкрепили републиканеца, предава БГНЕС, АФП и ТАС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай