Следвайте ни

Трагедията с БГ пилота подпали и Сърбия, военните скочиха

viber icon

Министерството на отбраната на Сърбия обяви, че катастрофата на българския самолет по време на неотдавнашните военни учения в страната, не може да бъде свързана с дейността на ВВС и ПВО на сръбската армия, предаде БГНЕС.

„Поради неточни и злонамерени твърдения и спекулации, направени от българския журналист и писател Григор Лилов, предадени от определени медии, Министерството на отбраната информира обществеността, че членове (на ВВС и ПВО) на сръбската армия не са извършвали ракетни операции с единици на ПВО в деня на катастрофата на българския МиГ-29, както и авиационните действия на полигона „Шабла“ по никакъв начин не могат да бъдат свързани с катастрофата на българския военен самолет МиГ-29“, заявяват от МО.

Както беше посочено, „членовете на ВВЗ и ПВО от пристигането им на полигона „Шабла“ са извършвали дейностите си в съответствие с предварително определени планове, които са съгласувани и одобрени от представителите на Въоръжените сили на Република България и сръбската армия."

След катастрофата на български самолет на 9 юни, Лилов написа във Фейсбук: „Военните учения на сръбската армия в България, на полигон недалеч от град Шабла, и вероятността българския МиГ да е свален от изстреляна от сърбите ракета С-125 "Нева" трябваше да бъдат обект на разгорещена политическа дискусия, особено в навечерието на парламентарните избори. Но нямаше такава дискусия. Всички партии, медии, коментатори мълчат“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

коментар 2

коментар 2

24.06.2021 | 13:35

Взривен самолет без взрив. Знае се какво се е случило, остава да се видят данните от черната кутия, където се записват параметрите на машината. Обаче всякакви идиоти се изказаха по темата и не осъзнават, че създават ненужни проблеми.

Отговори
3 4
Коментар

Коментар

24.06.2021 | 11:37

Какво ли не измислиха глупаците. Руска ракета, американска ракета, сега пък сръбска. А вероятността един пилон на възраст, на която отдавна вече не трябваше да лити на изтребител, пожертван от началниците си? И гафът с падащата мишена, неудобна тема, нали? Някои трябва да понесат отговорността.

Отговори
10 6
Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета да е свалила нашия Миг?

Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета да е свалила нашия Миг?

24.06.2021 | 11:20

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ima-li-veroyatnost-izstrelyana-ot-sarbite-raketa-s-125-neva-po-vreme-na-ucheniya-da-e-porazila-nashiya-mig Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева по време на учения да е поразила нашия МиГ? Не е лошо ония, които са поканили сърбите на наше и натовско учение, да дадат отговор. Визирам ДС доносника агент Иван и СИКаджийския му началник!

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?